Stap 1: Begin bij het begin; terug naar de kern

Het is jouw verhaal dat het zo uniek gaat maken, terug naar de kern dus en vanaf daar kun je verder.

Ga er eens voor zitten met een vel papier, wat stiften en pak er eventueel wat (oude) foto’s bij. Schrijf alles op dat te maken heeft met de belangrijkste personen in dit speciale moment, dat ben jij waarschijnlijk zelf en je partner en/of je kind.

Misschien kun je alles zo op papier zetten of het wordt graven in je herinneringen. Maar maak het niet moeilijker dan het is;

Gaan jullie trouwen? Hoe heb je elkaar ontmoet? Wat zijn jullie interesses? Denk aan jullie gedeelde passie voor bijvoorbeeld een muziekstijl, eten of een bepaald land.

Ben je in verwachting van een kindje? Wat is het verhaal? Wat zijn de momenten geweest waardoor je nu op dit punt in je leven staat? Denk aan je eigen kindertijd en aan je eigen interesses.

Ga je een kinderfeestje organiseren? Wat zijn de hobby’s van jouw kind? Waar kan hij of zij uren zoet mee zijn of als jullie vakantie hebben, wat doen jullie dan het liefst samen? Op welke plekken komt hij/zij graag?

Kortom: wat maakt jouw/jullie verhaal anders dan anderen? Ieder verhaal is uniek.

Als je dit allemaal op papier hebt staan pak je de woorden er uit die het belangrijkst zijn en waarvan je denkt dat dit de onderwerpen zijn die je terug wil laten komen in die speciale dag. We maken dus eigenlijk een mooie mix van het verleden met het toekomstige belangrijke moment in je leven. Een perfecte basis om mee verder te gaan.

Hieronder 3 tips die je gaan helpen bij het helder krijgen van jouw verhaal;

  1. Zet kort jouw leven in chronologische volgorde op papier. Vanaf je eerste herinneringen als kind, tot aan nu. Ga je samen een bijzonder moment beleven? Zoals een bruiloft, of verwachten jullie een kindje? Vergeet dan vooral het moment niet waarbij jullie levens samen zijn gekomen en hoe jullie leven samen is.
  2. Welke behoeften en overtuigingen heb je ontwikkeld? Maak de zinnen af; Ik wil graag… / Ik geloof dat…
  3. Bekijk welke van deze behoeften en overtuigingen op dit moment een rol kunnen spelen in het bijzondere moment dat staat te gebeuren.

Ontvang de nieuwsbrief

Suzan van Daalen
Tuinstraat 16
5071 CS Udenhout

T 06 206 86 146
info@suzign.nl

KvK nr.: 80462456
BTW nr.: NL003445748B17