Als kind leerde ik al creatief bezig te zijn

Schilderen, knippen en plakken, potten bakken en als er een kamer opgeknapt moest worden, maakten we levensgrote muurschilderingen op het oude behang. Er was alle ruimte om te experimenteren met technieken en materialen, niets was te gek. Op vakantie met mijn ouders vertrokken we met een auto vol knutsel- en tekenspullen naar Italië. Na afloop maakten we ieder jaar een fotoboek en vakantiefilm van die tijd. Deze keken we thuis regelmatig nog eens terug op een regenachtige zondag en dat zorgde ervoor dat al deze mooie herinneringen in mijn geheugen staan gegrift en ik deze zo weer kan herbeleven. In groep 6 van de basisschool gebruikte ik deze materialen zelfs voor mijn spreekbeurt. Samen met mijn vader maakte ik een minidocumentaire van onze eigen vakantiefilmpjes waarin ik voor een green screen als een presentatrice de kijkers mee nam op reis naar Italië. Mijn spreekbeurt was een totaalbeleving met Italiaanse lekkernijen, een eigen film en natuurlijk een mooi gedekte tafel vol inspiratie.

Authentiek zijn is mij altijd toegejuicht en geen avontuur is te gek, maar wel altijd met beide benen op de grond. Mijn droom om Grafisch Vormgever te worden mocht ik dan ook realiseren, ik leerde mijzelf hier echt kennen. Hoe leuk ik het vind om samen te werken maar ook individueel, hoe ik mijzelf dag en nacht kan vastbijten in een project, maar het belangrijkste: hoeveel energie ik krijg van het maken van totaalprojecten van creatief idee tot de grafische uitwerking en het verzamelen van alle bijbehorende media en middelen.

Een waardevol leven is een verzameling van dankbare momenten

Een herinnering voor het leven maken

Na mijn afstuderen in 2012 ging ik voor het eerst met vrienden en zonder ouders op vakantie. We kozen niet voor een feestvakantie aan de Spaanse Costa’s net als onze leeftijdsgenoten, maar wij maakten een kanotocht van 120 km over de Zweedse meren, afgesloten van de buitenwereld met proviand voor twee weken. We maakten foto’s en ieder eilandje waar we overnachtten gaven we een naam dat ons herinnerde aan die dag. Tijdens de trip ontstond het idee om dit te vereeuwigen in een boek zodat we het avontuur van deze unieke reis iedereen konden laten herbeleven. Ieder eilandje kreeg een eigen hoofdstuk in stijl dat paste bij de herinnering.

Al snel hadden mijn vriend Niels en ik de smaak te pakken in het avontuurlijk reizen en ook nu zien we ieder jaar weer iets nieuws van de wereld. Nog altijd maak ik na afloop een boek waaruit je de sfeer van het land kan proeven en ook vrienden vragen mij regelmatig om hun bijzondere reizen samen te vatten in een fotoboek. Ook al ben ik er niet bij geweest, ik weet er iedere keer weer in te slagen om de herinneringen bij elkaar te brengen tot een samenhangend verhaal. Het zijn precies dit soort projecten waar ik zo veel energie van krijg; voor iemand die met passie en enthousiasme zijn of haar verhaal vertelt een herinnering voor het leven maken.

Iedereen werd al warm gemaakt met de uitnodigingen

Begin 2018 gaven Niels en ik een feest. Een eigen festival, midden in de winter, in het bos van Niels zijn opa. Toen het idee ontstond zag ik het meteen voor me. Om iedereen warm te maken om naar ons festival te komen maakte ik uitnodigingen die direct de sfeer voor die avond moest uitstralen. Ik maakte een filmpje van de route naar het bos en op het ‘festivalterrein’ was alles goed te vinden dankzij de bijpassende bordjes. Er was een minicamping met tentjes, meerdere kampvuren, een grote barbecue en een houthakplaats. Kortom, precies de omgeving die zo bij ons past. Er hing een ontzettend fijne sfeer; er werd gitaar gespeelt, mensen waren lekker bezig met houthakken of hielden de barbecue in de gaten en er werden natuurlijk sterke verhalen verteld. Achteraf hoorden we van onze gasten dat er de hele avond niemand op zijn smartphone had gekeken, waardoor er juist de leukste gesprekken waren ontstaan. Zo leuk!

Vanuit jouw verhaal een sterke uitstraling ontwikkelen

Door het zo dicht bij onze persoonlijke interesses te houden werd het een uniek feest. Tot in detail was er gedacht aan de sfeer die de hele avond uit moest ademen en dat zorgde ervoor dat het voor iedereen die erbij was een onvergetelijke avond is geweest. Ik ontdekte, net als bij het maken van de fotoboeken, dat het persoonlijke verhaal ervoor gezorgd heeft dat het zo uniek is geworden.

Ik geloof dat door jouw persoonlijke verhaal en interesses in te zetten iedereen een unieke uitstraling kan creëren. Hiermee onderscheid jij je van andere ondernemers en je kan er mee laten zien waar jij met jouw dienst of product voor staat en welke missie je over wil brengen. Hierdoor trek je loyale klanten aan die ambassadeur worden van jouw dienst of product en dat is precies waarom een goede, consistente huissstijl zo belangrijk is.

Typisch Suus

In het weekend ben ik het liefst uitgebreid aan het koken om hier vervolgens de hele avond met vrienden aan tafel van te kunnen genieten. Zodra het enigszins kan verhuizen we dit naar buiten en sluiten we gezellig af rondom het kampvuur.
Mijn gekke konijn; Ballou. Het is een mix van een wild konijn en een Vlaamse reus. Absoluut geen knuffelkonijn maar des te leuker om naar te kijken!
Ik hou ervan om op reis te zijn. Het is de ultieme inspiratiebron voor mij persoonlijk én om te gebruiken in mijn werk.
Thuis ben ik in en om Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.
's nachts mag je mij wakker maken voor een verse kokosnoot. Oeh wat zijn die lekker!
Met mijn Panda lach ik iedereen uit! Het aller mooiste is toch wel dat hij van mijn inmiddels overleden Opa is geweest.

Wat is jouw verhaal?

Het lijkt me ontzettend leuk om te horen wat jouw verhaal is. Laten we samen een kopje koffie (of thee) drinken om te ontdekken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Vul het onderstaand contactformulier in en ik reageer zo snel mogelijk op je bericht.

Ontvang de nieuwsbrief

Gegevens

Suzan van Daalen
Tuinstraat 16
5071 CS Udenhout

T 06 206 86 146
info@suzign.nl

KvK nr.: 80462456
BTW nr.: NL003445748B17