Stap 3: Maak het kenbaar!

Er gaat wat bijzonders gebeuren en dat deel je natuurlijk het liefst met de mensen om je heen. Nadat je ze op de hoogte hebt gesteld van het mooie nieuws kun je eindelijk je geluk delen en samen naar het moment toe leven. Tijd om daar mee aan de slag te gaan dus!

Wie breng je als eerste op de hoogte? Waarschijnlijk hoef je daar niet over na te denken. Om ze op een leuke manier te verrassen kun je het goede nieuws brengen met een cadeautje. Zet daar de boodschap op die je met ze wil delen bijvoorbeeld: Wij gaan trouwen! Of: Jullie worden Opa en Oma! Je kunt dit doen met een mooie kaart. Zo kun je vanaf mijn website gratis Printables downloaden die thuis zelf kunt afdrukken! Of ze laten personaliseren en afdrukken op een mooi paneeltje. Je kunt ook een toepasselijke foto printen op decoratief materiaal of wat vind je van een sierkussen?

Nu is het tijd om het thema en de stijl die je gevormd hebt in stap 1 en 2 in te zetten in de uitstraling van jouw moment. Gebruik de elementen die bij het thema en de stijl horen in de uitnodigingen. Denk hierbij aan bijbehorende kleuren, vormen maar bijvoorbeeld ook foto’s of tekeningen.

Bruiloft

Als je gaat trouwen is het natuurlijk ook belangrijk dat je de ceremoniemeester en de getuigen op een leuke manier vraagt. Ook hiervoor kun je een leuk cadeautje inzetten, maar voor zo’n bijzondere vraag kan het ook heel mooi zijn om ‘gewoon’ een persoonlijke boodschap op een kaart te schrijven. Zij zullen een belangrijke rol gaan spelen tijdens de mooiste dag van jullie leven, een heel persoonlijk moment vraagt ook om een hele persoonlijke uitnodiging.

Voor een bruiloft speelt de datum natuurlijk ook een grote rol. Het is gebruikelijk om pas zes tot acht weken voor de grote dag de uitnodigingen te versturen. In de tijd die er voorbijgaat tot het moment van het versturen van de officiële uitnodigingen bestaat de kans dat de mensen die je er graag bij wil hebben al andere plannen hebben gemaakt voor die dag. En dat is natuurlijk hartstikke jammer want je weet de datum vaak al lang! Een oplossing daarvoor is het versturen van save-the-date of save-the-night kaarten. Zo heb je nog geen uitgebreide beschrijving van de dag nodig maar kan je er wel voor zorgen dat iedereen jullie datum in zijn of haar agenda gereserveerd houdt. Yes, en dan de uitnodigingen! Zes tot acht weken voor jullie datum kunnen jullie ze eindelijk gaan versturen. Over het algemeen kan het meeste drukwerk in een weekje klaar zijn maar houd rekening met de doorlooptijd van het maken van een ontwerp naar jullie wens. Om op save te spelen adviseer ik je daarom om uiterlijk vier maanden voor de grote dag te gaan beginnen met het laten maken van een persoonlijk ontwerp. Zo heb je alle tijd voor eventuele correctierondes en het laten maken en beoordelen van een proefdruk.

Tip: Zorg altijd dat je wat extra uitnodigingen klaar hebt liggen. Je weet nooit of alles goed gaat met de verzending of dat je toch nog per ongeluk iemand bent vergeten…

Geboorte

Stel je voor; jouw kindje is geboren en dat wil het liefst meteen je van de daken schreeuwen, zo trots! Het geboortekaartje ligt al klaar om gedrukt te worden, alleen de gegevens en natuurlijk de naam nog even doorgeven en dan kan het drukken beginnen. Het is dan wel belangrijk dat je de juiste voorbereidingen al hebt getroffen.

Het is aan te raden om ongeveer drie maanden voor de datum dat je bent uitgerekend te gaan beginnen met het laten maken van een ontwerp voor het kaartje, zo heb je genoeg tijd om de juiste keuze te maken, eventueel nog wat correctierondes te doen en een proefdruk te laten maken. Denk ook na over een mooi tekstje of gedichtje dat je erop wilt hebben en bijvoorbeeld of je de datum voluit geschreven wilt hebben of in cijfers.

Tip: Ligt alles klaar om gedrukt te worden voor als het moment daar is? Je kunt de enveloppen alvast laten komen zodat je de adressen al op de enveloppen kunt schrijven voor de bevalling. Je hebt hier tijdens je verlof genoeg tijd voor en het scheelt een hoop tijd tijdens de kraamweek!

Kinderfeestje

Het thema is bedacht, de datum is geprikt en jouw kind kan niet wachten om zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen! Maar hoeveel kinderen nodig je uit? In de meeste gevallen is dat de leeftijd van de jarige job + 1. Zorg dat je de kaartjes ongeveer twee tot drie weken voor het feestje uitdeelt. Vergeet er niet op te zetten of je de kinderen thuisbrengt of dat ze moeten worden opgehaald. Handig is ook om de telefoon- nummers van ouders voor jezelf te noteren, voor het geval dat.. En natuurlijk vermeld je op de uitnodigingen ook jouw eigen telefoonnummer en het adres.

Tip: De datum en tijd zijn het allerbelangrijkste natuurlijk… Ja, dat wordt echt nog wel eens vergeten! Pas de duur van het feestje aan naar de leeftijd van het kind. Voor de kleintjes is een feestje van een uur of twee echt al voldoende, voor de oudere kinderen is vier uur een mooie tijd. Zorg wel dat je extra handjes hebt! Twee volwassenen is echt wel aan te bevelen.

Ontvang de nieuwsbrief

Suzan van Daalen
Tuinstraat 16
5071 CS Udenhout

T 06 206 86 146
info@suzign.nl

KvK nr.: 80462456
BTW nr.: NL003445748B17