Mijn haat-liefdeverhouding met Pinterest

Mijn grote inspiratiebron? De wereld! Ik hou van reizen; Verschillende culturen proeven en beleven. De natuur bewonderen en dit alles vastleggen met mijn camera en later in een prachtig fotoboek. Met deze flinke dosis inspiratie kan ik weer een tijdje vooruit in mijn werk.

Maar dit ging toch over je haat-liefdeverhouding met Pinterest? Klopt, uiteraard is ook Pinterest mijn favoriet! Inspiratie op doen voor een maatwerk opdracht, voor een nieuwe lijn die ik ga ontwerpen of om andere toekomst ideetjes te bewaren. Zowel voor mijn klanten als voor mijzelf is Pinterest ideaal om jezelf lekker onder te dompelen in een bepaald thema.

Mijn handen jeuken als ik op Pinterest aan het kijken ben! Maar wat is dan het nadeel? Voor mij dat ik gewoon niet kan stoppen met scrollen en pinnen. Ik val van het ene in het andere idee wat zeker heel fijn is! Maar wat me soms ook tegenwerkt. En dat geldt eigenlijk ook voor mijn klanten. Het is zo’n grote verzameling van allerlei leuke ideetjes, het is niet één geheel. Bovendien onmogelijk om zelf tot leven brengen + het mag wel wat persoonlijker!

Maak een lijstje van wat jij belangrijk vindt: thema/stijl, budget, kwaliteit, originaliteit en maak een selectie van de allerleukste pins die je verzamelt hebt die aansluiten bij de belangrijke punten die op jouw lijstje staan. Zo creëer je al een wat specifiekere stijl.

Ga met dit finale Pinterestbord op zoek naar een leverancier die past bij deze stijl. Via Google kan dit nogal een uitdaging zijn maar ook via Pinterest kun je door te klikken op je Pins uit komen bij de maker van de Pin! Ook via Instagram kun je met de juiste hashtags bij een passend bedrijf terecht komen.

Een passende stijl gevonden? Ga met het bedrijf in gesprek! Zo voel je veel beter aan of er een klik is dan alleen op basis van wat je ziet op de website of op social media. Je gaat een stukje van een van de meest persoonlijke momenten in je leven uit handen geven dus die klik is zo belangrijk!

Ontvang de nieuwsbrief

Suzan van Daalen
Tuinstraat 16
5071 CS Udenhout

T 06 206 86 146
info@suzign.nl

KvK nr.: 80462456
BTW nr.: NL003445748B17