De voor- en nadelen van Canva

Canva: misschien heb je er al een keer eerder van gehoord of werk je er zelfs al mee. Het is een online ontwerptool om gemakkelijk zelf beeldmateriaal te creëren, zowel voor ondernemers als voor de particuliere klant. Denk aan het opmaken van eigen social media posts, drukwerk, maar zelfs ook een logo en complete huisstijl. Het voordeel: je kunt het dus zelf doen. Je kiest een standaard sjabloon van Canva, vervangt de foto door je eigen foto, een eigen gekozen lettertype en kleur, et voilà. Maar nog een groter voordeel: het is nog gratis ook! Oké als je met de extra opties wil werken dan kun je voor een bepaald bedrag per maand Canva Pro aanschaffen maar in principe is het gratis.

Klinkt ideaal zou je zeggen, wat is dan het nadeel? Iedereen die met Canva werkt heeft de keuze uit dezelfde templates en vormen, echt uniek kom je dus niet voor de dag. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat jouw huisstijl, logo, drukwerk, social media posts, etc jouw verhaal moet vertellen. Het moet jouw identiteit uitademen en dat is niet mogelijk met een vooraf ontworpen template. Er komt zo veel meer bij kijken dan alleen het maken van een mooi plaatje. Het gaat om het hele verhaal.

Daarnaast zijn er bijvoorbeeld voor drukwerk ook bepaalde eisen waar een bestand aan moet voldoen als je dat laat drukken bij een drukkerij. Het rekening houden met de juiste bestandstypes maken in een juist formaat en technische kwaliteit is niet echt iets waar Canva zich voor leent. 

Schrijf ik Canva dan helemaal af? Nee hoor, natuurlijk niet. Voel je vrij om ermee te spelen en ideeën op te doen! Sterker nog: als ik een logo en huisstijl voor je mag ontwerpen en we gaan bijvoorbeeld ook aan de slag met social media templates, zet ik ze graag voor je in jouw Canva account. Zo kun je er uiteindelijk zelf mee aan de slag maar heb je wel een unieke vormgeving die bij jouw verhaal past.

Mijn tip is dan ook om in de basis te kiezen voor een professionele vormgever zoals Suzign. Met mijn persoonlijke aanpak kom ik graag samen met jou tot de kern van jouw verhaal. Ik creëer een uniek logo en bijpassende huisstijl dat aansluit op jouw identiteit. Als deze basis is gelegd kun je met een gerust hart de toekomst in. Je ontvangt van mij alle nodige logo bestanden, lettertypes en kleurcodes en een huisstijl handboek waarin staat omschreven hoe je jouw logo en huisstijlelementen kunt gebruiken zodat alles het beste tot zijn recht komt.

Tijdens een gratis creatief adviesgesprek help ik je op weg; we maken samen vast een start met de visuele identiteit van jouw bedrijf. Dus wanneer zullen we een (online) kopje koffie of thee doen?

Ontvang de nieuwsbrief

Suzan van Daalen
Tuinstraat 16
5071 CS Udenhout

T 06 206 86 146
info@suzign.nl

KvK nr.: 80462456
BTW nr.: NL003445748B17